Subscribe to mailinglist

Latest News

NEW BLOG

NEW BLOG

For the last few months I have been developing a blog space that shows off my extensive library of imagery. The best thing about it, is that you can cross-reference items with tags (or keywords),...

Read More

Latest Update

Renovated Mural in Google Earth

Renovated Mural in Google Earth

You need to upgrade your Flash Player to version 9 or newer. var so = new...

View Update

FIRST PRINT


Buy Chu's first, limited edition print release by
clicking here
Search

BBC Media Village

BBC Marketing, Communications & Audiences

December 2004

click for larger image
BBC Media Village
Alternative Image 1 Alternative Image 2 Alternative Image 3 Alternative Image 4 Alternative Image 5 Alternative Image 6 Alternative Image 7 Alternative Image 8 Alternative Image 9 Alternative Image 10 Alternative Image 11 Alternative Image 12 Alternative Image 13
 

Size: N/A

Media: aerosol digital

Location: White City, West London


The BBC invited me to submit ideas for the new Media Village at White City, west London. I was asked to develop a decoration for several concrete pillars that were part of the structure of the new office space for the Marketing, Communications and Audience department (MC&A).

There were 19 pillars spread across two floors. A method needed to be devised that didn't interfere with the structure of these pillars. I couldn't paint directly onto the concrete, and no fastenings were allowed either. After much deliberation, I settled upon using large format printing and a vertical, velcro fastening.

I painted three canvases with a wallpaper design and overlaid objects that mirrored the three human aspects responsible for communication:

  • manual
  • mechanical
  • electronic

The process of painting involved: colour washes, multiple stencil repeat pattern (wallpaper) and object overlays. For each of the three aspects the painting method differed. The repeats were either 4, 6 or 8 units and 1, 2 or 3 colour.

Once painted and digitised, the files were then altered via selective colour changes to produce three designs with three colourways each. From these originals, two prints were made of each, and then finished with a solid hem and velcro seam running vertically. The designs were made in such a way that they were continuous, making the join almost invisible. These prints were then installed on site, attaching the pillars to ensure that from a particular viewpoint, each pillar looked different.


The installation of the pillar sleeves assisted in the selection of the office spaces of the new BBC Media Village for a RIBA award (read about it HERE).